Geweest

Het is altijd inhouden wanneer hij over de lange dijk rijdt. Zoveel harder zou hij kunnen als er geen regels waren. De auto onder zich is niet van het type dat hem zo lang voor ogen had gestaan, eerder van het type waar hij nog niet dood in gevonden had willen worden. Op zijn hoofd staat een beige petje met elkaar kruisende strepen. Dat petje heeft hij al jaren. Gekocht ooit van het geld dat zijn bijbaantjes opleverden. Dat waren de vette jaren. Nog goed zichtbaar overigens. Het is niet moeilijk om in het gezicht de student te herkennen. De lange krullerige haren, de volle wangen over de jukbeenderen en de vloeiende overgang van kin naar hals verraden de student. Dat is hij alleen allang niet meer.

Het kwam langzaam. Alsof een dikke zeug langzaam op hem kwam liggen, hem dieper en dieper deed wegzinken totdat ademhalen niet meer mogelijk was. Toen was het al te laat. De meeste van zijn vrienden hadden al emplooi gevonden. Niet allemaal hadden ze gekregen wat ze ooit voor vanzelfsprekend hielden, maar het waren niet de minste banen. Sommigen hadden een gezin gesticht en ook die waren niet allemaal perfect, maar toch. Zij hadden de volgende stap gezet. Hij is onderweg naar iets. Naar wat weet ik niet, ik zag hem ook maar voorbijkomen.

TIP : bekijk ook eens deze site over de grootste uitdaging van deze tijd, namelijk je leven zin geven in een wereld die geen zin meer lijkt te bieden.