Categorieën
Columns

Organisaties

De filosofie van de organisatie begint met de vraag wat een organisatie is. Er is alleen niet één kenmerk dat alle organisaties gemeenschappelijk hebben. Als u denkt van wel, post gerust uw suggestie hieronder en ik zal een tegenvoorbeeld geven.

U kent het principe van het tegenvoorbeeld. Elke stelling van algemene strekking kan worden ontkracht door één feit aan te dragen dat in strijd is met de stelling. Dat is het tegenvoorbeeld. Meer is niet nodig om een stelling vaarwel te zeggen.

Wat kan ik dan nog schrijven over organisaties? Eigenlijk niets. Zolang organisaties niet één kenmerk gemeenschappelijk hebben zou het zijn alsof ik iets schrijf over appels en peren tegelijk. En u weet, dat kan niet.

Wat heeft u hier dan aan? Misschien dat u de volgende organisatiegoeroe langs u heen kunt laten gaan en zich kunt blijven richten wat volgens ú een organisatie zou moeten zijn.

Door Jasper

Jasper studeerde filosofie in Groningen. Sinds 2008 schrijft hij columns, gewoon om zijn pen te proberen. Hij wordt wel eens de nieuwe Martin Bril genoemd. Ook bij Jasper is het alledaagse terug te vinden. Zijn columns verschijnen ook op dumpjekunst.nl en eerder bij kvk netwerk, cnv zelfstandigen en snelafstuderen.nl. Een thema dat in veel columns op één of andere manier terugkomt, is de onttovering van zijn wereld.