Categorieën
Columns

Origineel

Op al mijn serieuze werk krijg ik nooit een reactie. Ik kan de mooiste video’s maken, de diepzinnigste columns schrijven of de meest provocerende website maken, er is geen hond die reageert. In mijn vorige column bood ik mijzelf heel serieus aan als tekstschrijver voor kunstwerken. Ook daarmee heb ik geen enkele reactie geoogst. Als ik daarentegen een wandelingetje maak en een lief, klein schaapje grappig op de foto zet, reacties bij de vleet. ‘Aaah, wat leuk’, ‘leuk’, ‘waar heb je die gemaakt?’, ‘heeft dat schaap een ziekte?’ en ga zo maar door.
Dat bracht mij tot het inzicht dat mijn plek in deze maatschappij niet is om mensen aan het denken te zetten, daar zit niemand op te wachten, maar om ze te laten zien hoe fijn vrije tijd is.

lees verder op Dumpjekunst

Door Jasper

Jasper studeerde filosofie in Groningen. Sinds 2008 schrijft hij columns, gewoon om zijn pen te proberen. Hij wordt wel eens de nieuwe Martin Bril genoemd. Ook bij Jasper is het alledaagse terug te vinden. Zijn columns verschijnen ook op dumpjekunst.nl en eerder bij kvk netwerk, cnv zelfstandigen en snelafstuderen.nl. Een thema dat in veel columns op één of andere manier terugkomt, is de onttovering van zijn wereld.