Topsalarissen

Als het dan toch zo moet zijn dat topsalarissen worden aangepakt, waarom de zaken dan niet gelijk goed aanpakken? Waarom zou de premier bijvoorbeeld zoveel moeten verdienen? Die verdient ook een paar keer het modaal inkomen. Waarom verdient uw baas zoveel meer? Omdat hij een meer verantwoordelijke baan zouden hebben? Akkoord, maar dan daag ik u uit om te vertellen wat dat dan is “verantwoordelijkheid”? Als voorzet geef ik een voorbeeld dat ik ontleen aan mijn vroegere wiskundeleraar meneer Van Putten.

Deze man wist mij in één klap duidelijk te maken dat de inkomensverschillen blijven bestaan omdat we erin blijven geloven. Hij gaf het verhaal van de vuilnismannen in Italië die na dagen van staken hele steden ontwrichtten. Deze vuilnismannen stelde hij tegenover politici die zonder gemist te worden met zomerreces kunnen gaan. Welk werk is nu verantwoordelijker?

Het woord “comments” rechtsboven biedt u de gelegenheid om een reactie te plaatsen.

TIP : bekijk ook eens deze site over de grootste uitdaging van deze tijd, namelijk je leven zin geven in een wereld die geen zin meer lijkt te bieden.